Hirvarit
2020-2021
JoukkueOVTHTmPmMePts
SC Lääderi862052312114
Hirvarit860271353612
HABA752038152312
RaaPo63213538-38
TyPS7304363516
Ärjy II62042839-114
OuHu81163150-193
SBT Pury61141943-243
SC Muden Saha81073559-242
Seuraava tapahtuma:

Puolangan Ryhti - Hirvisyöpöt 3 - 3

11:00 07.02.2009 Kempele

Kirjoittaja: Juho

Edessä oli Kempeleen -turnausviikonlopun ensimmäinen peli. Molemmat pelit tiedettiin etukäteen erittäin koviksi ja ratkaiseviksi. Periaatteena oli tulos tai ulos. Ja mikäpä sen paremmin kiimaiselle hirvilaumalle sopii kun seinä selkää vasten -peli. Pukukopissa jokainen tiesi mikä oli edessä ja keskittyminen pyrittiin lataamaan niin huippuunsa kuin mahdollista. Turnauksen ensimmäisestä pelistä meillä valitettavasti oli poissa joukkueemme luottopakkeja 2 kappaletta kun R. Janne juhli kihlajaisiansa lapissa ( toivotetaan onnea vielä näin peliraportinkin muodossa) ja joukkueen jänisjalkainen vanhempi Juntunen joka valitettavasti edellispäivänä loukkasi kätensä ja näin joutui jättämään pelit siihen ennen kuin ne pääsivät edes alkamaan. Ja hyökkipäästä Tornbergien vikkeläjalakasin kaveri oli juoksemassa 60m kisaa Ouluhallissa. Eli toisinsanoen tekemässä hyvää alkulämmittelyä päivän toista peliä varten.

Matsia lähdettiinkiin pelaamaan 2:lla kentällä vajaa miehityksen takia. Lisäksi haluttiin että pelin tempo säilyy joka sällillä kovana, koska yhtään eteen ei kärsi kavereille antaa. 1s ketjuna toimi vasemmalta oikealle lukien El capitan Jämsä - junior Juntunen- Täti Pahkala. 2s ketjuna Nege Höyryveturi - Jusa Jewish Pöyhtäri - Lasse Tsonga Koskela. Pakkeina pareittain Make Koutsi Tornberg - Jakke Jarno Rahja, Eetu ikiliikkuja Matkaselkä - Janne Hirmuinen Aarnio. Maalissa Jyrki ohittamaton Haataja. Ja varamokkena Jaakko Pokerin pelaaja Alatalo. Ylimääräsinä hyökkääjinä Tuomas Kolikkokona Peltola ja Petteri Peloton Pöyhtäri. Pelin ensimmäiset minuutit olivat tunnustelua molemmilta joukkueilta vaikkakin tempo oli heti pelin alusta lähtien kova. Ensimmäistä erää ei kuitenkaan keretty pelata kuin 2.05 kun Näyhän Oltsa räpsäytti Polojärven pojan syötöstä lukemat 1-0. Tästä hirvet eivät kuitenkaan lannistuneet. Vain 13s myöhemmin oli aika antaa vastaus Ryhtiläisille. Täti juoksi kulmaan, kaivoi pallon sieltä, heitti maalin eteen, johon El capitan oli parkkeerannut voimakkaat reitensä. Jykevästi seisten, kuin ylväs uroshirvi suolla, El capitan ohjaa pallon mailan varrellaan maalin perälle ja tilanne on 1-1. Tämän jälkeen peli jatkui temmoltaan kovana ja tilanteet menivät ja tuliva kovalla vauhdilla. Seuraava erinomainen tilanne tuli Hirvien 2s kentälle, hyvän paineen jälkeen pallo saatiin maalin eteen ja Tsonga yritti huitaista palloa kokeneen tennispelaajan ottein: ensimmäisellä yrityksellä se ei kuitenkaan onnistunut ja seuraavassa lyönnissä oli jo maan vetovoima vetänyt molemmat polvet maahan, joten tilanteesta jäähy hirvareille ja näin ajassa 6.37 pääsi Ryhti ensimmäistä kertaa kokeilemaan ylivoimaansa. Hirvien alivoima kuitenkin kesti ja peli pääsi jatkumaan täyslukuisena edelleen tilanteesta 1-1. Ajassa 11.54 saatiin seuraava tilastomerkintä. Ryhdin pelätty 10 paita (Sami Haapalainen) pääsi vasemmalta laidalta jatkamaan pallon nopeasti oikeaan laitaan, josta Anttosen Jukkis pisti kylmästi häkin ja erätauko kutsui tilanteessa 2-1 Ryhdin eduksi.

Erätauvolla keskityttiin nopeasti luomaan uskoa omaan tekemiseen ja kuinka tärkeetä on saada nopeat poikittaissyötöt katkaistua. 10 paijalle ei saa antaa tilaa syöttää poikittaissyöttöä, joka lähes 100 varmasti tulee lapaan toisella puolella odottavalle ryhtiläiselle. Seuraava erä alkoi ja paikkoja oli ainakin Hirvilaumalla siirtää tilanne takaisin 2-2, mutta ei maistunut niin 1s kuin 2s kentällekkään viimeistely. Tilanteita oli myös Ryhdin puolella, mutta onneksi Jykä Pysäyttömätön ja puolustuksemme pitivät tilanteen edelleen 2-1ssa. 20.53 napsahti Nykäsen Laurin päässä ja mies muuttui liian väkivaltaiseksi kentällä ja tästä syystä hänet siirrettiin jäähylle. Hirvilauma pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa ylivoimaa ja tosipaikan edessä se ei onneksi pelkäksi yrittämiseksi jäänyt. Vain reipas minuutti oli ylivoimaa pelattu, kun Markus Koutsi Tornberg tarjoilee El capitanille paikan ( en muista miten maali tuli, :D?) ja El Capitan huokuen pyhää Hirviverta tykittää pallon tarkasti ylämummoon ja tilanne on 2-2. Kuusi minuuttia tästä myöhemmin ajassa 27.14 Janne Hirmuinen Aarnio antaa El capitanille passin ja El capitanin koivet liikkuvat pitkillä varmoilla askelilla kohti Ryhtin maalia, kunnes saamme jälleen maistaa El Capitanin maaliahneutta. Mies näyttää miten lähtee oikea oppinen ranne: kova veto, hyvä saatto perään ja pallo löytää jälleen ylämummon ja tilanne on Hirvareille 3-2. Tästä kuitenkin vain pari minuuttia myöhemmin Täti puuskuttaa lujalla vauhdilla päätyä kohti edessä Ryhdin pelaaja, mutta jarrutus unohtuu kiireellisessä tilanteessa ja poks, Täti tömähtää ryhdin pelaajan selkään ja josta Ryhdin pelaaja jatkaa matkaa laidan yli. Ylivoima ajassa 28.51 toista kertaa Ryhdille. Hyödyntääkö Ryhti tällä kertaa ylivoimansa? Ei hyödyntänyt ja erä tauvolle tilanteessa 3-2 hirveille.

3s erä alkaa Ryhdin ylivoimalla, jäähyä on jäljellä vielä 51s ja Ryhtiläiset lähtevät jauhamaan tuttua ylivoimaansa, mutta ei onneksi saa sitä hyödynnettyä ja peli jatkuu tasalukusena. 3ssa erässä myöskin niin Hirvien 1s kuin 2s kentälläkin on hyviä maalipaikkoja, mutta kun kellekkään ei sankarin viitta kelpaa niin tilanne säilyy edelleen 3-2. Siirrymme ihan pelin loppuhetkille, Markus Koutsi Tornberg hakee pallon alakerrasta, 2 ryhtiläistä karvaa ihan hänen vieressään, Make päättää näistä kavereista mennään kyllä läpi, mutta valitettavasti ei menty ja pallo karkaa ryhtiläisille jotka hyödyntävät tilanteensa välittömästi. Haapalaisen Sami kaappaa Maken huonon syötön/karanneen pallon ja siirtää nopealle syötöllä sen Väisäsen Eemelille, joka siirtää ajassa 42.19 pallon Hirvien maaliin. Tilanne on 3-3 ja peliä on jäljellä 2 ja puol minsaa. Hirvet ensimmäisessä Ryhdin kohtaamisessa Kajaanissa saivat 8-6 turpaan, joten tästä pelistä kaivataan voittoa jotta keskinäiset ottelut olisivat tasan. Loppuhetket painetaan armottomasti päälle, mutta maaleja ei enempää pelissä tule, ei Hirveille eikä Ryhdillekkään, joten tuloksena on 3-3 tasuri.

Loppuanalyysinä peli oli erittäin mukava. Kumpikin joukkue keskittyi pelaamaan nopeatempoista salibandya, jossa pallo liikkui hyvin passipelillä. Molemmilla oli omat paikkansa pistää tilanteeksi 4-3 tai 5-3 tai jopa 6-3, mutta kummallekkaan ei maalit maistunu. Ryhdillä taisi olla jopa tyhjä maali jossain vaiheessa, mutta onneksi palloa ei sinne saatu. Hirvet pelasivat muuten erittäin hyvän pelin, jossa asenne ja tahto oli kohdallaan, mutta viimeistely ei valitettavasti onnistunut. El capitan teki kaiken minkä pystyi, 3 maalia, mutta taustatukea ei saatu Jr.Juntuselta eikä Tädiltäkään ja 2s kenttä ei hyödyntänyt omia loistavia paikkojaan. Joten tilanne 3-3 on tilanteeseen nähden hyvä, koska peli olisi voinut päättyä kummalle tahansa 5-3. Ennen peliä juteltiin kuinka tärkeä on voittaa kaksinkamppailut ja mielestäni niissä onnistuttiin hyvin, niin hyökkäys kuin puolustuspäässäkin. Syypäitä olivat ne hyökkääjät joille maalit eivät maistuneet, puolustus hoiti mallikkaasti oman hommansa, kuin myös maalivahtiosasto. Eli El capitania lukuun ottamatta, muut hyökkääjät maalintekoharjoitteluun. Tasapeli on aina tasapeli, ei ikinä voitto, mutta tällä kertaa se oli nii lähellä voittoa kuin mahdollista. Tästä oli kuitenkin hyvät lähtökohdat lähteä pysäyttämään hurjavireinen Spartak.

Maalit
#aikajoukkuemaalintekijäsyöttäjäet
1 - 007:20SBT Pury29 Näyhä Olli36 Polojärvi Hannu-Pekka-
1 - 114:40Hirvarit50 Jämsä Joona17 Pahkala JuhoSR
2 - 122:00SBT Pury44 Anttonen Jukka10 Haapalainen Sami-
2 - 229:20Hirvarit50 Jämsä Joona8 Tornberg MarkusYV
2 - 336:40Hirvarit50 Jämsä Joona30 Aarnio Janne-
3 - 344:00SBT Pury17 Väisänen Eemeli10 Haapalainen Sami-
Rangaistukset
aikajoukkuekestorangaistu pelaajasyy
06:37Hirvarit2 min9 Koskela LasseMaasta pelaaminen
20:53SBT Pury2 min39 Nykänen LauriVäkivaltaisuus
28:51Hirvarit2 min17 Pahkala JuhoTyöntäminen

Ottelun kokoonpano

# nimi (m+s)
3 Pöyhtäri Petteri (0+0)
4 Matkaselkä Eetu (0+0)
5 Vähäkangas Markus (0+0)
8 Tornberg Markus (0+1)
9 Koskela Lasse (0+0)
12 Juntunen Pasi (0+0)
17 Pahkala Juho (0+1)
26 Pöyhtäri Juho-Pekka (0+0)
30 Haataja Jyrki (0+0)
30 Aarnio Janne (0+1)
50 Jämsä Joona (3+0)
77 Peltola Tuomas (0+0)
96 Rahja Jarno (0+0)
User: Pass:

Hirvisyöpöt

joukkue(at)hirvarit.net