Hirvarit
2020-2021
JoukkueOVTHTmPmMePts
Hirvarit650154243010
SC Lääderi642037191810
HABA642029121710
RaaPo63213538-38
TyPS II6303312836
Ärjy II62042839-114
SBT Pury61141943-243
SC Muden Saha61052742-152
OuHu60152035-151
Seuraava tapahtuma:

Uutiset

22.04.2021 05:39

Uusi kausi lähestyy?

Eetu

11.09.2020 12:46


Korona pääsi sotkemaan viime kauden lopun totaalisesti ja viimeinen turnauskin jäi pelaamatta. Heti, kun koronarajoitukset höllentyivät kerääntyi hirvilauma jälleen juoksemaan reikäpallon perässä illan hämärissä. Siis kaikki jotka paikalle löysivät, muutama näyttää kadonneen matkalle.

Iloksemme voimme todeta rinkiin liittyneen muutamia tuttuja naamoja vuosien takaa paikkaamaan kadonneita, kun hirvipaidan ylleen pukevat jälleen tänä vuonna Tomi Pahkala, Isak Tornberg, Heikki Koukkari ja Akseli Vuollo. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen myös muutama uusi pelaaja lähtee hakemaan kokemuksia hirvilaumasta, kun Olli Tornberg ja Joona Viiltola astuvat mukaan remmiin. Edellisen kerran yhtä monta Tornbergia nähtiin hirvaripaidassa Hirvareiden aloituskaudella, kun Markus, Isak ja Jaakko naputtelivat pisteitä minkä kerkesivät. Pistetehtailua on odotettavissa myös tältä kaudelta.

Ensimmäinen turnaus häämöttää jo kahden viikon päässä, kun Hirvarit kohtaavat SC Muden Sahan ja RaaPon Nallikarissa 26.9.2020. Toivottavasti tämä kausi saadaan pelattua ilman keskeytyksiä tai suurempia muutoksia loppuun asti.

Kevättä ja koronaa

Eetu

06.04.2020 22:21


Ennen koronatilanteen leviämistä käsiin Hirvarit kävivät pelaamassa Muhoksen Tähtiareenalla kauden toiseksi viimeisen turnauksen, joka lopulta jäi myös kauden viimeiseksi turnaukseksi. Vastassa olivat Papas II ja Merikoski SBT II.

Otteluista napsittiin 9-10 ja 14-5 voitot. Ensimmäinen peli Papasta vastaan meinasi mennä tiukaksi, kun vastustajan annettiin naputella kolme maalia viimeisten minuuttien aikana, kun he pelasivat ilman maalivahtia. Lopuksi otettiin kuitenkin järki käteen ja pidettiin pisteet omassa taskussa huikealla yhden maalin erolla vastustajaan nähden. Ottelun pistenikkareita Late (2+2), Jonne (3+0) ja Valtteri (1+2)

Toisessa pelissä vastaan asettui Merikoski ja voitto tuli helposti, vaikka vastustajan Lauri Orava pääsikin rokottamaan Hirvareita neljästi. Pistemiehiä tässä ottelussa: Late (4+3), Anttu (2+2) Jonne (3+0), Jaakko T (0+3).

Siitä lähettiinkin sitten suunnittelemaan jo kauden päättäjäisiä ja viimeisen turnauksen tuuletuksia, mutta valitettavasti Korona oli toista mieltä ja kaikenlaiset kokoontumisen ja joukkourheilutapahtumat kiellettiin eli Hirvareidenkin pelit olivat siinä sillä katsomot pullistelivat tällä kaudella yleensä yli kapasiteetin. Liikkumista ei kukaan ole halunnut kuitenkaan lopettaa, joten pelikentiltä ollaankin siirrytty rymyämään hirville tuttuun tapaan metsän siimeksiin, missä ei ole vaaraa kohdata kanssaihmisiä ja näin pidetään huolta suomalaisille niin tutusta sosiaalisesta turvavälistä. Kuka sitä nyt toisen viereen haluaisi tulla.

Liiton päätöksellä viimeistä turnausta ei tulla pelaamaan ja kun koronasta päästään ohi ensi kaudella Hirvarit pelaa nelosdivaritasolla.

Hirvarit haluaa toivottaa kaikille tsemppiä ja jaksamista tähän vaikeaan tilanteeseen, mikä kaikkialla on päällä. Koronan jälkeen jatketaan sitten entistä ehompana entistä kovemmin ja papatkin koittaa jaksaa mukana.

Haukiputaan luikastelut

Eetu

19.02.2020 19:05


Sunnuntaina oli kauden seitsemänne turnauksen aika, kun Hirvarit matkasivat Haukiputaalle. Perinteistä poiketen otteluita ei pelattukkaan Jatulin parketilla vaan turnaus järjestettiin viereisellä koululla. Vaikka alustana olikin matto niin luikasta oli, niinkuin Haukiputaalla yleensäkin.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui FBC PartyBoys ja ottelusta odotettiin tavalliseen tyyliin tiukkaa vääntöä loppuun asti. Onhan PartyBoys yleensä ollut haastava vastustaja Hirvareille ja karvaita tappioita on koettu useamman kerran. Ottelu lähti kuitenkin hyvin käyntiin vastustajan tarjoillessa pallon ilmaiseksi Latelle maalin eteen heti toisessa vaihdossa eikä Late erehtynyt vaan rokotti komeasti tilanteeksi 1-0. Vanha tutkapari Jaakko - Jusa viimeisteli erän toisen maalin ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 2-0.
Toisessa erässä herkuteltiin harvinaisilla tilanteilla, kun Pekka "syväkyykky" Rintala ja allekirjoittanut puukäsi pääsivät naputtelemaan ylivoimalla maalin. Tästä ei enää FBC toipunut vaan jäi katselemaan rannalle, kun Hirvarit jatkoivat menojaan ja toinen erä päättyi tilanteeseen 6-1. Kolmannessa erässä numeroita kaunisteltiin, mutta peliä ei kuitenkaan onnistuttu pistämään poikki vaan loppunumeroiksi kirjattiin 12-2 ja erän viimeinen tilastomerkintä jäi vastustajalle, kun saivat rankkarin sisään.
Ottelun tehopisteet jakautuivat mukavasti miltei kaikkien pelaajien kesken ja kärkikolmikon muodostivat Jusa (2+1), Osku (2+1) sekä Valtteri (2+1)

Toisessa pelissä vastassa oli järjestäjäjoukkue Haukiputaan Heitto. Tässäkin pelissä Hirvarit ottivat ottelun heti haltuun ja kaikki erän maalit merkattiin Hirvareille ja tauolle siirryttiin tilanteessa 0-3. Toisessa erässä molemmat joukkueet ottivat yhden jäähyn ja tekivät yhden maalin. Kolmannessa erässä Hirvarit napsivat vielä neljä maalia vastustajan joutuessa tyytymään yhteen, joten loppunumeroiksi tuli 2-8. Tällä voitolla Hirvarit myös varmistivat jo lohkovoittonsa, vaikka kaksi viimeistä turnausta on pelaamatta. Ottelun paras pistemies oli Valtteri (2+1), joka valittiin myös päivän hirveksi kokonaistehoilla (4+2).

Zempin turnaus

Eetu

04.02.2020 00:16


Viime viikonloppu oli urheilullisesti erittäin merkittävä, kun Suomi taisteli futsalin mm-kisapaikasta ja lätäkön toisella puolella kisattiin Super Bowlin voitosta. Myös Hirvarit ottivat mittelöihin osaa, kun Zempissä pelattiin tämän vuoden toinen turnaus.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui aina haastava Partyboys. Tällä kertaa Hirvarit olivat kuitenkin hereillä heti alusta asti eikä vastustajaa päästetty rokottamaan helpoista paikoista ja Hirvarit hallitsivat peliä ja pysyttelivät johdossa ensimmäisestä maalista lähtien. Ottelun toisen erän alkupuolella vastustajalle annettiin ihan turhaa paikka saada pelistä kiinni, kun joukkuun "kuumakalle" Late päätti kerätä jälleen muutaman jäähyminuutin plakkariin. Jotta Latella ei olisi ollut yksinäistä jäähypenkillä päätti Jukka mennä kaveriksi hypättyään askiin ylimääräisenä kenttäpelaajana turhan aikaisin. Hirvipuolustus kyykki jäähyminuutit kunniamaininnan arvoisesti eikä vastustajaa päästetty tasoittamaan peliä. Siitä joukkue saikin lisää virtaa ja karkasi tavoittamattomaan johtoon voittaen ottelun lopulta 8-2. Ottelun tehopelaajia olivat Late (3+1), Niko (1+2) ja Kimmo (2+0)

Toisessa pelissä Hirvarit kohtasivat SBT Martin ja tässäkään pelissä ei vastustajalle annettu liikaa mahdollisuuksia vaan Hirvarit ottivat homman haltuun heti alusta vaikka maaleilla ei yhtä lukuunottamatta ensimmäisessä erässä juhlittukkaan. Toisessa ja kolmannessa erässä maaleja nakuteltiin leppoisaan tahtiin. Valitettavasti erän loput pelattiin huonosti ja vastustaja pääsi kaunistelemaan numeroita viimeisillä minuuteilla molemmissa erissä. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 9-4. Hirvareiden maaleista vastasi Vitin ketju tekemällä kaikki maalit. Tehopisteillä mässäilivät Late (4+1), Osku (4+1) ja Viti (1+1). Päivän MVP:ksi valittiin Late tehoin (7+2).

Seuraavan kerran Hirvarit nähdään tositoimissa jälleen kahden viikon kuluttua, kun vastaan asettuvat FCB PartyBoys sekä HaHe II. Tällöin pelit pelataan Haukiputaalla ja on aika nähdä miten hirvilauman tossut luistavat Jatulin parketilla. Tervetuloa kannustamaan Hirvareita 16.2.!

Kotiturnaus

Eetu

22.01.2020 19:38


Uuden vuosikymmenen ensimmäinen turnaus lähti hienostikäyntiin kotihallissa Limingassa, kun vastaan asettui aamulla Kirkat. Hirvarit naputteli maaleja tasaiseen tahtiin ja ottelu päättyi ennen varsinaisen peliajan loppumista ajassa 41.47, kun Pekka "syväkyykky" Rintala viimeisteli Hirvareiden 15. maalin vastustajan verkkoon. Peli päättyi maalierokatkaisuun tilanteeseen 15-3. Ottelussa tekivät hienon debyyttinsä myös uudet Hirvarijäsenet Henri Pellikka (1+1) ja Jonne Riikola (1+0). Myöskin maalivahti Henri Määttä avasi pistetilinsä Hirvaripaidassa kun vapautti hienolla syötöllään Oskarin toisen erän loppupuolella maalintekoon.
Ottelun muita pistehirmuja olivat Late (2+3), Niko (2+1) sekä Jaakko T (1+2)

Toisessa ottelussa vastaan asettui Muhoksen Urheilijat, missä Hirvareilla oli revanssin paikka sillä syyskaudella Hirvareiden ainoa pistemenetys oli MuhUa vastaan, kun vastustaja viimeisteli tilanteeksi 5-4 viisitoista sekunttia ennen päätösvihellystä. Ottelu ei lähtenyt Hirvareiden osalta hyvin käyntiin, kun vastustajat pääsivät iskemään ottelun ensimmäisen maalin jo ensimmäisen erän toisen peliminuutin aikana. Hirvarit ei tästä kuitenkaan lannistuneet vaan tasoittivat tilanteen vielä samassa erässä. Seuraavassa erässä hyvä meno jatkui ja Hirvarit pääsi 1-4 johtoon. MuhU kuitenkin painoi päälle ja tasoitti tilanteen 4-4:ään vajaa 2 minuuttia ennen loppua. Tällä kertaa Hirvarit ei kuitenkaan taipunut vaan Kimmo viimeisteli ottelun kolmannen maalinsa p-pisteiden välistä ottelun loppunumeroiksi 4-5. Syötön tähän hienoon maaliin tarjoili ottelun syöttökone Miksu (0+3).

Samaan aikaan Kajaanissa pelattiin myös miniturnaus Kainuun tiimien isännöidessä HaHea ja sieltä HaHe nappasi mukaansa mukavan neljän pisteen paketin, minkä ansioista Hirvarit johtaa sarjaa viiden pisteen turvin. Kausin on kuitenkin vasta puolivälissä, joten vielä ei voi hellittää.

Seuraavan kerran Hirvarit pääsee tositoimiin 1.2. Zemppi areenalla, kun vastaan asettuvat FBC PartyBoys sekä SBT Martti.

Jouluturnaus

Eetu

08.12.2019 02:23


Itsenäisyyspäivän jälkihumuissa Hirvarit matkasi Kempelehallille vuoden 2019 viimeistä turnausta varten. Matkaan saatiin kolme kentällistä pelaajia ja turnaukseen lähettiin hyvillä mielin, vaikka pari pistehirmua olikin jäänyt maailmalle tai merille.

Alkulämmöt otettiin takapihan jäisellä parkkipaikalla, vaikka lähellä olisi ollut luminen kenttäkin, missä ei olisi tarvinnut luistella. Päästiinpä ainakin harjoittelemaan taitoluistelukuvioita futiskikkojen lomaan.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui MuHun kakkosjoukkue, joka oli myöskin liikkeellä isolla rosterilla. Hirvarit aloittikin pelin mukavasti, kun Osku viimeisteli puolityhjään maaliin ensimmäisessä vaihdossa, kun peliä oli pelattu alle puoli minuuttia. Muuta mainittavaa ei ensimmäisessä erässä tapahtunutkaan. Toisen erän alkupuolella Late otti yhteen vastustajan kanssa päästiin pelaamaan tasavajaalle. Tämä onkin ollut viime aikoina Hirvareille tuttua, kun reeneissä peliosuus on yleensä mennyt 4v4-kuvioita harjoitellessa ja tilanne käytettiin hyväksi ja Hirvarit siirtyivät 2-0 johtoo. Vitin viimeistellessä muutaman minuutin päästä tilanteeksi 3-0 peli alkoi kenties tuntumaan liiankin hyvältä ja Muhu kuittasi kavennuksen heti seuraavassa vaihdossa ja minuutin päästä vastustaja kiri jo maalin päähän. Erän viime hetkillä Late kaappasi vastustajalta pallon ja naputteli erätilanteeksi 2-4 Hirvareiden hyväksi. Erätauolla suunniteltiin hyvä viimeinen erä, mutta sitten pelattiinkin jotain ihan muuta ja MuHu hiipi maali kerrallaan lähemmäs ja lopulta viime minuutilla ohi yleisön hurratessa maalia. Vaikka juuri hetki sitten vastustajan päässä oli sudittu tyhjästä maalista ohi. Melkein tehtyjä maaleja ei kuitenkaan lasketa. Hirvarit otti aikalisän ja tavoitteena oli hakea loppuhetken tasoitus ilman maalivahtia, mutta Late halusi päräyttää myös Hirvareiden jäähypörssin kärkeen ja kopautti mailalla vahingossa vastustajaa silmien väliin, josta tuomittiin loppuun vielä vitonen. Ja kas näin kauden ensimmäinen tappio oli tosiasia.

Erätauolla päätettiin nollata edellinen peli tilastotappiona. Kenttiä pistettiin myös hiukan uusiksi, kun Jontun piti lähtä kestitsemään anoppiaan. Toisessa pelissä vastaan asettui Kanuunan kakkostiimi. Kanuunapelin ensimmäinen erä oli edellistäkin peliä tapahtumaköyhempi eikä siitä jäänyt mitään tilastomerkintöjä historiankirjoihin. Toisessa erässä saatiin jotain aikaankin, kun Hirvarit menivät 2-0 johtoon jäähyjen mennessä tasan 1-1. Kolmannessa erässä Hirvareiden tehdessä maalin vastustaja kuittasi sen yleensä jäähyllä. Tämä ei lopulta tuottanut haluttua tulosta Kanuunan osalta ja Hirvarit veivät pelin lopulta 5-0. Tämä olikin Hirvareiden ensimmäinen nollapeli tälle kaudelle ja samalla myös ensimmäinen nollapeli Henkalle.

Turnauksen jälkeen onkin joululoman aika, kun seuraava turnaus on vasta ensi vuosikymmennellä 18.1.2020. Silloin pelipaikkana onkin kotiluola Limingan liikuntahalli. Hirvarit toivottaakin kaikille hyvää joulunodotusta ja makoisia jouluruokia kaikille tahoille!

Hetki lyö...

Eetu

21.11.2019 20:18


... viime hetki lyö. Vai miten se laulu menikään, mutta Hirvarit - Kirkat pelin pöytäkirjan tekele löytyi jostain roskakorin syvyyksistä. Tilastot on nyt kirjattu liiton tulospalveluun ja sielläkin sarjataulukko saatiin kohdilleen. Tarkemmat tulokset saatiin myös päivitettyä Hirvareiden kotisivuille. Tämä tarkoittaa myös ikävää tosiseikkaa sen osalta, että tilastomieskään ei tule saamaan enää lahjuksia. Aikaisemmin tehoja kyseltäessä vähintään joka toinen pelaaja oli tehnyt kyseisessä pelissä 3+3 tehot.
Kirkat pelin poimintoja pisteiden osalta Anttu (4+0), Late (3+1), Niko+VV+Osku (0+2).

Retki Kainuuseen

Eetu

17.11.2019 01:29


Kolmen viikon tauon jälkeen Hirvarit pääsivät jälleen tositoimiin molempien Kainuun joukkueiden haastaessa Hirvarit kotikentällään. Odotettavissa oli haastavat pelit sillä vastustajat ovat tällä hetkellä sarjan kärkikastia ja pitkät pelireissut eivät koskaan helpota asiaa. Perinteiseen tyyliin kokoonpano kaukomatkalle oli paikallisturnausta pienempi ja yllättävien viime hetkien asiankäänteiden johdosta Hirvarit lähti matkaan 9 kenttäpelaajan ja yhden moken voimin. Valitettavasti futis jäi myös kotiin eikä alkulämmittelyiksi voitu fiilistellä eilistä Suomen ja Liechtensteinin kohtaamista EM-karsinnoissa. (Siitä vielä kiitos Suomen maajoukkueelle, joka ensimmäistä kertaa ikinä johdatti Suomen tiimin EM-lopputurnaukseen! Hyvä Huuhkajat!). Onneksi hallissa ei ollut samaan aikaan muuta toimintaa, joten futikset saatiin korvattua sisälämmittelyillä. Hirvaritarkkailijat nappasivat hallille saavuttuaan paikallisia huhuja ja ilmeisesti Hirvareiden pelikirjaa oli tutkittu ja sen pohjalta oli tehty päätelmiäkin. Ilmi tulleet päätelmät olivat uusia myös Hirvareille, mutta eivät kuullostaneet huonoilta, joten niitä voidaan mahdollisesti myöhemmin vielä tutkia lisää ja kannattaisiko niitä oikeastikin soveltaa tulevissa otteluissa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Papaksen junioritiimi, joka oli lähtenyt mukaan kolmella kentällisellä. Hirvarit saivat yllätettyä paikallisvastustajan heti ensimmäisellä minuutilla, kun Antti pääsi laittamaan maalin edestä pallon verkon perukoille. Muutenkin ottelut meni Hirvareiden hallitessa peliä, kun vastustajan avaukset saatiin suurimmaksi osaksi hyvin tukittua. Aina silloin tällöin Hirvareiden karvaus vähän herpaantui ja vastustaja pääsi pyörittämään peliä omaan hyökkäyspäähänsä kuitenkaan ilman parempaa tulosta. Kauden perinteiseen tyyliin kuitenkin Hirvarit päästivät viimeisessä erässä helpohkot pari maalia, jotta kauden päästetyt maalit / ottelu saldo pysyi kahdessa. Antti halusi vielä loppuun oman hattutemppunsa täyteen (maali+syöttö+jäähy), jotta Jusan ei tarvitsisi yksin paistatella jäähypörssin kärjessä. Tehot jakautuivat pelissä tasaisesti melkein kaikille pelaajille Miksun ja Eetun avatessa myös kauden pistesaldonsa. Hirvarit suoriutuivat pelistä kunnialla 9 kenttäpelaajalla, kun loppunumeroiksi kirjattiin 9-2.

Toisessa pelissä vastaan asettui Kainuun Ärjyn kakkostiimi. Ärjyn ykköstiimi on aina antanut kovan vastuksen Hirvareidelle, joten tästäkään pelistä ei ollut odotettavissa helppo. Yllättävää kyllä Hirvarit eivät olleet hereillä pelin alusta ja Ärjy rokotti heti minuutin pelin jälkeen ja ensimmäisen erän jälkeen Hirvarit olivat yllättävästi 2-1 tappiolla. Tämä on kummallinen juttu sillä tästä aina puhutaan, että nyt hereillä alusta asti, mutta se sitten unohtuu johonkin. Toiseen erään peliä lähettiin parantamaan ja sen seurauksena Ärjyt rokotti Hirvareita kahdella maalilla minuutin sisään, jonka ansiosta peliä analysoitiin hetkinen aikalisän turvin ja mietittiin mikä nyt meni pieleen. Kauden kahden päästetyn maalin taktiikka oli nyt pettänyt ensimmäistä kertaa Hirvarit. Aikalisällä jotain oli tarttunut Oskarin mieleen, kun hän kävi heti seuraavassa vaihdossa naputtamassa 4-2 kavennuksen. Tästä innostuneena Hirvarit ottivat pelistä paremman otteen ja iskivät muutaman minuutin päästä kaksi maalia lisää minuutin sisään, jolloin myös vastustaja joutui turvautumaan aikalisään. Tämä ei heitä kuitenkaan auttanut vaan Hirvarit olivat löytäneet avaimet Ärjyn avauspelin tukkimiseen eikä verkko enää omissa soinut vaan Hirvarit viimeistelivät loppunumeroiksi 4-6. Ottelun ja päivän MVP:ksi valittiin Oskari päivän saldolla 5+2

Hirvarit jatkaa matkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Seuraavan kerran hirvilauma pääsee tositoimiin 7.12. Kempelhallilla, kun vastaan asettuvat Merikoski ja HaHe.

ps. Kirkat - Hirvarit pelin tuloslappu on ilmeisesti edelleenkin jossain tiellä tietymättömillä. Sen perään on lähetetty hirviä ja tulospalvelu on soittanut läpi Kirkan tuotantoa päättymättömällä luupilla päivittäin, mutta asia ei ole näyttänyt edistyneen.

Katkeshan se

Eetu

27.10.2019 23:47


Tämä kausi jatkaa erikoista rataansa, kun Merikoski SBT ottelu päättyi keskeytykseen lukemissa 14-2. Edellisen kerran peli saatiin poikki maalieron turvin kaudella 2013-14, kun karvasta kalkkia saivat niellä vuorollaan RaaPo, RePi sekä RuuIn.
Tämän illan muita erikoisuuksia olivat 5 vihellettyä rangaistuslaukausta, joista neljä tuomittiin Hirvareiden eduksi ja yksi Merikoskelle. Maalit näistä jakaantuivat 1-1 Laten onnistuessa ja vastustajan moken onnistuttua nollaamaan Jaakon, Kimmon ja Jusan yritykset.
Hirvareiden harvinainen kolmen ottelun jäähytön putkikin meni poikki, kun Jusa "Portsari" Pöyhtäri suorastaan nakkasi vastustajan pelaajan laidan yli kolmannen erän alussa. Omien sanojensa mukaan hän ei kuulemma edes huomannut vastustajaa tilanteessa tai sen jälkeen. Jäähy oli sinänsä harvinaista herkkua, kun se oli Jusan _viides_ jäähy 150 ottelun aikana ja Jusalle onnittelut samalla tästä merkkipaalusta pelattujen ottelujen määrän osalta.

Ottelun MVP:ksi valittiin Kimmo tehoilla (3+2) ja muita Latekin sai 100:n maalin rajan rikki nakutellessaan illan tehoiksi (4+1). Muita onnistujia: Niko (2+1), Anttu (1+3), Antti (1+2), Lasse (0+2), Osku, Jusa ja Jaakko (1+0), Jakko ja VV (0+1).

Ps. Kirkat pelin pöytäkirja matkaa ilmeisesti vieläkin jossain eikä tarkempia tuloksia siltä illalta vieläkään ole siksi saatua kirjattua ylös.

Nyt ei oo kyllä mun syy...

Eetu

25.10.2019 00:43


Tässä illan pimetessä Hirvareiden tulospalvelu otti vihdoinkin kiinni tässäkin ulottuvuudessa nykypäivän ajanhetken paikkaamalla puolentoista vuoden aukon tilastoissa (ainakin pisteiden osalta). Tilastot eivät valitettavasti ole täydelliset, koska liiton tarjoamaan tulospalveluun ei ole vieläkään päivittynyt miltei viikon takaisin ottelun statsit, kun Hirvarit kohtasi Kempeleen illassa Kirkat ja voitti tämän kamppailun 8-2. Sen illan kuningas oli Anttu neljällä maalillaan, joilla hän pokkasi myös twittertoimituksen MVP-palkinnon. Paikkoja olisi ollut vaikka tuplamäärään, mutta loppupeli meni tarjoillessa paikkoja Niko "syöttökone" Pelkoselle, mutta Niko ei raaskinut heiluttaa vastustajan verkkoja enempää.

Takaisin tärkeimpiin asioihin eli tilastoihin. Joku voisi syyttää laahanneita tilastoja, että merkkipaaluja ei ole liiemmälti hehkutettu, mutta hehkutetaan niitä nyt sitten kerralla senkin edestä.
- Jaakko "pistetykki" Tornberg on ylittänyt sekä 200 tehdyn maalin, että 300 tehdyn pisteen rajapyykit. Hanskoja ei lyödä naulaan ennenkuiin 500 pistettä menee rikki!
- Lauri "maaliruisku" Louhimaa on naputellut yli 100 pistettä reiluun viiteenkymmeneen otteluun ja 100 maalin raja on enää kolmen maalin päässä. Ylittyykö tämä kenties jos seuraavan pelin myötä? Lauri on napannut myös jäähypörssin kuninkuuden muiden tilastomerkintöjen ohessa. Valmennustiimin mietinnässä on ollutkin, että pitäisiköhän Late siirtää sikaosastolle maalintekijän paikalta, kun näyttää noita minuutteja kertyvän
- Jusa "Silkkikäsi" Pöyhtäri on myös ylittänyt sadan pisteen rajan vaivihkaa.
- Allekirjoittaaneella meni 200 ottelun rajapyykki yli. Se lienee hamaan tulevaisuuteen saakka ainoa tilastosarake, missä kyseinen vanhus voi enää kilpailla.
- Sadan ottelun kerhoon ovat myös nousseet muut loputkin pappakerhon jäsenet, kun Antti ja Pekka ovat myös päässeet kolminumeroisiin ottelulukemiin.

Tulevana sunnuntaina vastaan asettuu Merikoski SBT II ja saa nähä miten nuorisojengi saa pelin kulkemaan vai vieläkö heillä jää pistetili avaamatta. Tervetuloa kannustamaan Hirvarit voittoon sunnuntaina 27.10.2019 Zemppi-areenalle klo 16

Voitolla yöhön

Eetu

07.10.2019 02:57


Hirvareiden ensimmäinen turnaus meni kerrankin ainakin suurinpiirtein pelikirjan mukaan ja turnauksen saaliina oli neljä pistettä ja sarjataulukon kärkipaikka. Lauantaina vastaanastuneet SBT Martti ja HaHe II kaatuivat selvin numeroin (11-2 ja 2-9). Tehopisteillekkin pääsivät melkein kaikki, kun onnistumisia tuli mukavasti laajalla rintamalla.

Ensimmäisessä ottelussa nähtiin myös hiukan erikoinen tilanne, kun vastustajan maalivahti otti itselleen makeat 2+10 minuuttia ja maaliin jouduttiin pukemaan yksi kenttäpelaajista maalivahdin istuessa henkilökohtaistaan jäähypenkillä. Kyseinen pelaaja ei tainnut kuitenkaan ensimmäistä kertaa olla maalissa tai sitten vastustajan bussilla maalin edessä oli jotain tekemistä sen kanssa, että Hirvarit rokottivat vastustajaa vain kolmesti erän loppupuolella. Tarkkaa syytä ei maalivahdin tulistumiselle tiedetä, mutta epäillään että hänkään ei pitänyt siitä, että Oskun maali merkattiin pöytäkirjaan Lasselle, joka oli saapunut vahvistamaan pitkästä aikaa Hirvareiden kokoonpanoa. Muutenhan miinuskulmasta tehdyssä maalissa ei ollut mitään moitittavaa. Ottelun MVP:ksi valittiin some-edustajamme toimesta Niko, joka namutteli pelissä mukavat tehopisteet (0+5).

Toisessa pelissä Hirvarit olivat alussa vähän hitaalla jalalla liikenteessä ja vastustajan salamannopea laituri pääsi rokottamaan Hirvareita kahdesti ja piti pelin tiukkana. HaHe oli vähällä päästä myös johtoon, kun vastustajan pelaaja pääsi yrittämään rankkaria sisään, mutta Laurin tiukka tuijotus sai vetäjän päätymään heikkoon ratkaisuun ja laukaus meni ohi maalista. Kolmannessa erässä vastustajan jalka kuitenkin väsyi ja Hirvarit karkasi vakuuttavaan johtoon. Maaleja taisi syntyä turhankin nopeasti, kun toimitsijoilla jäi lopulta merkkaamatta Laten rankkarimaali pöytäkirjaan. Nykyään, kun ei enää paperisia pöytäkirjoja tarvi käydä kuittaamassakaan, niin eipä allekirjoittanutkaan hoksannut asiaa käydä tarkistamassa.

Turnaus oli muutenkin poikkeuksellinen Hirvareiden osalta, kun pöytäkirjoihin ei merkattu yhtään omaa jäähyä, omat ylivoimat olivat 100% tehoilla ja tilastotkin naputeltiin saman viikonlopun aikana ylös. Tämä aiheutti sen, että kotisivujen tilastokoodit räjähtelivät käsiin, kun koodi ei tykännyt nollalla jakamisesta ja ylivoimaprosenttikaan ei meinannut 100%:sena mahtua samalle rivilleen.

Toim. huom. Lauri ja Late saattavat mennä sekaisin sekä lukijoilla, että allekirjoittaneella. Tästä ei kuitenkaan oteta vastuuta eikä sukunimiä jakseta naputella vaan oletetaan, että asia on kontekstista selvä.

Ps. Edellisen kauden pisteet odottavat vielä hetken näpyttelyä ja myöskin Hirvareiden reportteri on jossain hukassa, niin uusien pelaajien kuvat ja pelaajakortit ovat vielä jossain matkalla. Samaan syssyyn päivitetään myös Hall-of-Fame tilastosivun alaosan tilastopalkit, mitkä ovat käyneet kausien myötä vähän tukkoisiksi.

Uusi herääminen

Eetu

03.10.2019 00:24


Pitkään on ollut näillä nettisivuilla hiljaista. Tilastovastaavastakaan ei ole näkynyt pieruakaan. Liekö syy siinä, että webbivastaavat ovat olleet teillä tietymättömillä vai ovatko hirvenvasat vieneet kaiken ajan vanhoilta raadoilta. Vai ollaanko kenties oltu masennuksen alhossa, kun viime kausi päättyi raskaisiin tunnelmiin, kun karsintaturnauksesta jäi tyhjä sarvi käteen ja matka suuntautui kohti vitosdivaria. Se jää varmaan ikuiseksi mysteeriksi, mutta nyt häämöttää uusi kausi edessä vitosdivarissa, missä vastassa on sekä tuttuja joukkueita, että upouusia joukkueita. Tuleva kausi lienee yllätyksiä täynnä.

Joukkueen runko on tälle vuotta uudistunut jälleen kerran, kun mukaan on saatu pitkäaikaisia tryouttilaisia ja muutama ihka uusikin tulokas. Nämä vasat odottavat kovasti ensimmäistä turnausta, jotta pääsevät näyttämään sarvensa ja jotta nimet lisätään Hirvarisivujen pistepörssiin. (psst. vanhat tilastot päivitetään kuulemma ihan kohta ellei jopa lähiaikoina)

Tavallisuudesta poiketen Hirvarit osallistui kauden alla harjoitusturnaukseen ja siellä pallo pysyi yllättävän hyvin lavassa eikä tyypillistä hapuilua ensimmäisissä peleissä "oikeaa" vastustajaa vastaan nähty. Nallisportin lentokentällä kaatuivat SS Kanuuna II (12-3) ja SB Hurricane II (13-3).

Tänään Hirvarit pitivät kauden aloitusseremoniat futiksen peluun kautta pitsalle ja sieltä saunaan. Samalla palkittiin edellisen kauden parhaat:
paras maalivahti: Lauri Matkaselkä,
hirviemo: Pekka Rintala,
paras pelaaja: Lauri Louhimaa.
Myös kujeita punottiin tulevan kauden osalta ja yhteishenkeä nostateltiin sekä arvioitiin Jontun tulevan kauden jäähyminuuttisaldoa. Nähtiinpä paikalla myös hirvarilegenda numero #99!

Tämän kauden ensimmäinen turnaus on lähempänä kuin koskaan, kun ensi viikon lauantaina 5.10. vastaan asettuvat Kempelehallilla SBT Martti ja HaHe II.
Tervetuloa kannustamaan Hirvareita paikan päälle klo 17.00 ja 19.00!

Kolmanteen turnaukseen

Pekka

27.10.2017 15:41


Hirvareiden uutistoimitus jatkaa perinteisesti kovaa päivitystahtiaan ja nyt onkin luvassa tuoreeltaan lyhyt raportti 15.10 pelatusta Muhoksen turnauksesta ja samalla luodaan katseet myös huomenna pelattavaan Limingan turnaukseen.

Muhoksella Hirvarit kohtasivat Lapaluodon juniorit ja uuden tuttavuuden Kainuun Ärjyn. Ja olisihan se voinut paremminkin mennä. Ensimmäisessä pelissä ei oltu alussa hereillä ja lopussakin piti vielä sen verran kaivaa verta omasta nenästä, että vastustaja päästettiin tasoittamaan ilman maalivahtia. Toinen peli oli jo aavistuksen parempaa, mutta paletti hajosi täysin kolmannessa erässä, kun vastustajalle annettiin 3-4 tilanteessa kaksi alivoimamaalia.

Tässä otteluiden tilastot:
http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/hirvarit-lapa/6394/3378
http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/kainuun-arjy-hirvarit/6397/3378

Huomenna onkin sitten edessä jo seuraava turnaus Limingassa. Vastaan asettuu klo 10 Limingan derbyssä LNM II ja klo 12 vastaan tulee sarjajohtaja SS Kanuuna.

Uusi kausi ja ensimmäinen turnaus

Eetu

08.10.2017 17:41


Eilen alkoi Hirvareiden 11. kausi Salibandyliiton alaisissa sarjoissa. Välillä ollaan menty ylöspäin ja välillä alaspäin. Vain harvoina kausina Hirvarit on löytäneet itsensä samalta sarjatasolta uuden kauden koittaessa. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus vaan Hirvarit lähti hakemaan uutta vauhtia nelosdivarista tiputtuaan viime kauden lopuksi kolmosdivarista pykälää alemmas.

Tuttuun tapaan myös Hirvareiden rosteri otti osumaa ja koki myllerrystä muutamien vanhojen pelaajien lopettaessa ja useiden vasojen lähtiessä omille laitumilleen kokeilemaan omien jalkojensa kestävyyttä. Hirvarit onkin kunnostautunut ponnahduslautana monelle nuorelle pelaajalle kohti vaativampia haasteita. Tälle kaudelle saatiin tilalle sekä konkareita, että täysin uusia hirvivasoja.

Kausi polkaistiin käyntiin Zemppi-areenalla, missä vastaan asettuivat Muhoksen Pallo-Salamat sekä Puolangan Ryhti. Joukkueet eivät olleet vastassa ensimmäistä kertaa, mutta edellisistä kohtaamisista oli sen verran aikaa, ettei tulevasta vastustajista ollut paljoa etukäteistietoa. Ensimmäiseen peliin MuPSia vastaan lähdettiin avoimin mielin ja ehkä kenties liian avoimin ovin sillä vastustaja vei ensimmäisen erän nimiinsä 4-0. Erätauolla joukkueen kapteeni koitti herätellä porukkaa pelaamaan. Ihan turhaahan turnaukseen on lähtä läpsyttelemään, kun reeneissäkin pelin taso on ollut huomattavasti parempaa. Toisen erän ensimmäisestä maalista vastasikin Hirvareiden uusi tutkapari Tornberg - Nissiaho, mutta valitettavasti takaa-ajo jäi lyhyeksi vastustajan kuitatessa muutaman minuutin päästä omalla maalillaan ja vielä viimeistelemällä erän loppuun ottelun 6. maalinsa, jolloin erätauolle lähdettiin tilanteessa 6-1.
Kolmanteen erään peliä lähdettiin parantamaan ja Hirvareiden ote pelistä parani vaihto vaihdolta, vaikka tulosta ei tullutkaan. MuPS sai erän loppupuolella rankkarin eikä vastustajan kaveri tilanteessa jäätynyt vaan pisti pallon nätisti verkkoon. Erän loppuun Hirvareilta kaksikko Tornberg - Nissiaho pääsi kaunistelemaan numerot 7-2:een, mutta se ei paljoa tilanteessa lohduttanut sillä sarjataulukkoon pelistä jäi nolla pistettä.

Ensimmäisen pelin perusteella voisi sanoa, että muutama harkkapeli pohjalle olisi tehnyt hyvää ja turha jännitys olisi saatu pelistä pois ja oma suorittaminen olisi saatu edes perustasolle. Mahtoiko ensikertalaisia jännittää Hirvareiden logo rinnassa tai vanhuksilla jääneet alkulämmittelyt tekemättä, mutta peli ei lähtenyt käyntiin oikein missään vaiheessa. Ottelun jälkeen edellinen peli päätettiin kuitenkin unohtaa ja keskittyminen siirrettiin seuraavaan peliin.

Toisen pelin pohjalle käytiin pihalla hakemassa lämmöt alkufutiksen merkeissä, minkä myötä seuraavaan peliin lähdettiin virkein ajatuksin. Jo ensimmäisistä vaihdoista nähtiin, että peli lähti käyntiin paremmin ja suoritustaso oli paremmissa kantamissa. Saattoi siihen auttaa myös kannustajien määrän moninkertaistuminen katsomon puolella.
Ensimmäisessä vaihdossaan Jusa pääsi viimeistelemään karvauksen jälkitilanteesta pallon verkkoon. Vastustaja ei tätä kuitenkaan jäänyt ihmettelemään vaan kuittasi tilanteen tasoihin muutaman minuutin sisään. Tästä eteenpäin peli jatkui tasaisena vaikkakin Hirvareiden näennäisessä hallinnassa. Toisen erän loppupuolella peli alkoi kääntyä paremmin Hirvareille, kun peräkkäisten vaihtojen maaleilla tilanne kääntyi 1-3 tilanteeseen Hirvareiden hyväksi. Kaveri pääsi kuitenkin erän loppuun kaventamaan tilanteen 2-3:een.
Kolmas erä alkoi kuitenkin mallikkaasti, kun Pekka "Lämäri" Rintala pisti jäätävän tykin vastustajan verkkoon (siltä se ainakin allekirjoittaneesta näytti). Pekan maali taisi sotkea kuitenkin pahemmin omien kuin kaverin pelin ja Hirvarit ottikin pian pari jäähyä peräjälkeen. Alivoima on kuitenkin ollut Hirvareilta usein tehokasta, joten ensimmäisen jäähyn aikana Pete pääsi naputtaan Jaakon namupassin sisään alivoimalla. Toisen alivoiman aikana taidettiin unohtaa, että oltiin ylipäätään alivoimalla ja palloa karvattiin laidassa kolmen miehen toimesta. Tästä johtuen vastustaja pääsi 3-1 hyökkäykseen ja naputtelemaan ylivoimamaalin. Tästä eteenpäin maaleja naputeltiin vuorotellen ja ottelu päättyi lopulta tilanteeseen 4-7. Vastustajalle tämä oli ilmeisesti likaa sillä ottelun jälkeen Juholle tarjoiltiin vielä päätösvihellyksen jälkeen viikatetta, jonka myötä tilastoihin kirjattiin vastustajalle vielä PR kaupan päälle. Hirvareiden saldona päivältä 2 pistettä.

Päivän aikana debyyttinsä Hirvaripaidassa tekivät
Heikki Koukkari (MV)
Lauri Matkaselkä (MV)
Oskari Tavasti (1+2)
Mikael Hakkola (1+0)
Jaakko Junttola
Ville-Veikko Lampela
Veli-Matti Ollikainen

Paljoa ei tarvitse odotella seuraavaa koitosta, kun lohkon seuraava turnaus pelataan jo seuraavana viikonloppuna 15.10. Muhoksella, missä vastaan asettuvat Lapaluodon Juniorit sekä uusi tuttavuus Kainuun Ärjy. Tervetuloa kannustamaan Hirvisyöpöt voittoon!

Tilastomiehen kootut selitykset ts. Tilastot on nyt päivitetty

Tilastomies-Eetu (nimi muutettu)

17.04.2017 00:52


Kulunut kausi oli erittäin haastava Hirvareille. Jokaisen pisteen eteen jouduttiin taistelemaan paljon ja harmittavan moni peli kauden aikana kääntyi vastustajan hyväksi eikä pallo vain pomppinut Hirvareiden kannalta oikeaan suuntaan. Tuloksena tästä olikin kauden päätteeksi tyly paikka sarjataulukon toiseksi viimeisellä paikalla, jolloin kohtalona on suora putoaminen neloseen.
Monet epäilivät, että tässä on myös syy siihen miksei tilastoja tai kotisivua ole päivitetty tällä kaudella entiseen malliin (jos nyt ei mennä ihan vuoteen nakki ja Jakke, mutta ei siitä sen enempää). Monet hartaat fanit suunnittelivat jo kannattamansa joukkueen hylkäämistä ja siirtymistä parempiin piireihin, missä tilastotkin tulisivat ajallaan. Joukkueen reeneissäkin kuului outoja uhkauksia tilastomiehen kohtaloksi, jos tilastot eivät pikkuhiljaa päivity kohdalleen. Paljon pelättiin myös sitä, että tähänkö loppuu Hirvareiden uljas taru, kun ei enää tilastomiestäkään tunnu kiinnostavan tämä salibandymaailman tärkein asia eli joukkueen sisäinen pistepörssi. Kauden viimeisissä turnauksille tilastomiehelle tarjoiltiinkin yllättävän paljon maalipaikkoja ajatellen, että maalimerkintä pöytäkirjaan saisi tilastomiehenkin päivittämään vihdoin tilastot. Mutta eihän siitä mitään tullut.
Olisiko syynä ollut huonot/hyvät yllätyslelut kindermunista, pitkä pääsiäisvapaa, loistavat pelit kauden jälkeen änärisäännöillä, päivien piteneminen, vuollo-vuollo-maali syöttökombon näkeminen ensimmäistä kertaa maailmassa, kevään lähestyminen, suomi-junnu-suomi sanakirjan julkaiseminen (jotta vihdoinkin saatiin oikea nimi jokaisen lempinimen taakse), tilastomiehen syrjäyttämisyritykset, haaveunet Jakesta hirvaripaita päällä, fanipostien lukeminen vai kenties jokin muu, mutta niin kävi, että tilastomies kaivoi metrien mittaisen pinon pöytäkirjoja ja alkoi niitä naputtelemaan nettisivuille rivi riviltä. Lopulta tuntikausien urakka oli takana ja tilastot olivat vihdoin nettisivulla. Mutta mitä ihmettä, vieläkään ei kuluneen kauden statsit tulleet suorilta ihmisille näkyviin. Niinpä samassa tarmonpuuskassa tilastomies kaivoi esiin vanhat lähdekoodit ja rukkasi niitä parhaimman mukaan ja kas kummaa myös oikea kausi saatiin sivuille näkyviin.
Näin ollen tilastomieheltä pääsiäisterveiset kaikille ja ei muutakuin hyvää kevättä kaikille ja ensi syksynä nähdään jälleen pelien merkeissä ja toivon mukaan nähdään myös entistä ehompi Hirvari-joukkue ja tulevan kauden jälkeen saldona on riemuitseva hirvilauma.

Ps. Päättäjäisiä odotellaan.
Pps. Tilastomies kiittää kaikkia kannustuksesta tässä rankassa hommassa.
Ppps. Jakkea on ikävä

Uuteen vuoteen

Pekka

02.01.2017 17:11


Hirvareiden vuosi 2016 taputeltiin pelien osalta loppuun Nallisportissa 11.12. Kotiintuomisina oli kaksi arvokasta sarjapistettä. Ensimmäinen peli päättyi niukkaan 5-4 tappioon sarjajohtaja Jyystäjiä vastaan, vaikka Hirvarit johtivat peliä parillakin maalilla vielä kolmannen erän alkupuolella. Toisesta pelistä hirvilauma nappasi kuitenkin kaksi pistettä voittamalla Vaalan Lämärit 6-3.

Koosteet peleistä:
https://youtu.be/6HAFG8GzJ40
https://youtu.be/DjgiZ_zReuA

Seuraava turnaus onkin heti loppiaisen jälkeen, kun Hirvareiden toisessa vastuuturnauksessa tapellaan pisteistä Dynamoa ja Totalia vastaan.

Faneja on tälläkin kaudella vihastuttanut Hirvareiden tilastovastaavan toiminta (tai tässä tapauksessa toimimattomuus). Kaikki innokkaat fanit, jotka haluatte vauhdittaa tilastojen päivitysnopeutta, voivat ottaa yhteyttä yhteystiedot valikon alta löytyvään joukkueen sähköpostiosoitteeseen. Kerromme mielellämme tilastovastaavan kotiosoitteen, puhelinnumeron tai vaikkapa auton rekisterinumeron.

Kotiturnaus

Pekka

24.11.2016 13:23


Kauden neljäs turnaus pelailtiin viime lauantaina Limingassa. Hirvarit saivat saaliiksi kaksi sarjapistettä, vaikka enemmänkin olisi ollut tarjolla. Turnauksen saldoa voi kuitenkin pitää pienenä torjuntavoittona, koska peleihin lähdettiin melko kapealla rosterilla rinnakkaisedustuspelaajien päällekkäisen turnauksen, loukkien, sairastelujen, työkiireiden ja keksittyjen tekosyiden takia.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui ilmeisen kovin tavottein kauteen lähtenyt Oulun Dynamo, joka oli kuitenkin aloittanut kautensa yllättävän nihkeästi. Hirvarit sai otteluun loistavan lähdön ja johti jo 3-0, kunnes suhteellisen mustan puoliminuuttisen jälkeen tilanne olikin yhtäkkiä 3-3. Onneksi kuitenkin heti tasoitusta seuranneessa vaihdossa molemmissa päivän peleissä tehot 3+1 tehnyt Joona runnoi Hirvarit uudelleen johtoon. Tämän jälkeen johdosta ei sitten enää luovuttukaan ja pelin lopputuloksena tulostaululla komeili 6-4 voittolukemat. Kokonaisuudessaan Hirvareilta todella jämäkkä esitys, jossa kapeasta rosterista ulosmitattiin aika maksimaaliset tehot.

Päivän toisessa pelissä vastaan tuli AC Keitto. Tästä ottelusta muodostuikin sitten melkoiset maalitalkoot ja lopulta maalintekokilpailu päättyi 11-9 Keiton hyväksi. Tästä pelistä olisi ollut enemmänkin tarjolla ja yllättävän lähelle Hirvarit pääsikin, vaikka vastustajan annettiin vapaasti hääräillä oman maalin edessä ja tämän lisäksi annettiin vielä lukematon määrä ylivoimahyökkäyksiä ja läpiajoja.

Seuraava turnaus pelataankin sitten Nallisportissa 11.12 ja Hirvareita vastaan asettuvat Vaalan Lämärit ja Jyystäjät. Koosteet ja tilastot kotiturnauksesta tulevat varmasti salaman nopeasti, koska tilastovastaava pääsi kotiturnauksessa tehopisteiden makuun.

Turnaus nro. 3

Jusa

19.11.2016 00:47


Kolmas turnaus oli ja meni. Hirvareiden osalta päivä Nallisportissa oli sysimusta monelta osin. Takkiin tuli molemmista peleistä, joista jälkimmäinen oli Hirvareiden hallussa, mutta palkintoa ei vain tullut. Neljä tehtyä maalia kahteen peliin on aivan liian vähän.

Viikonlopun synkkyyttä lisäsi toisen pelin vastustajaa kunnioittamaton kahden pelajaan juonima niitti, jonka lopputuloksena huippukauttaan pelannut Pekka Rintala päivystyksen kautta leikkauspöydälle ja titaanilla solisluu kasaan. Kolmen kuukauden huili pelihommista.

Tämä ja muut ottelun tapahtumat voi tsekata koosteista, jotka ovat poikkeuksellisesti tarjolla menneestä turnauksesta.

Huomenna (tai tänään) Hirvarit kohtaavat Limingan-kotiturnauksessaan Dynamon klo 10 ja AC Keiton klo 15. Miehistökatoa on taas ilmoilla turnauksen alla, mutta siitä huolimatta Hirvaritiimi saapuu paikalle sitkeänä ja periksiantamattomana joukkueena ottamaan ilon irti turnauksesta.

Turnaus nro. 2

Jusa

24.10.2016 13:07


Kauden toinen turnaus sujui huomattavasti miellyttävämmissä merkeissä, kun Hirvisyöpöt onnistuivat kukistamaan molemmat vastustajansa ja näin kääntämään kurssin saman tien kohti kauden vaatimatonta tavoitetta, nimittäin liiganousua.

Vastassa Nallisportin matolla oli tuttu AV, joka on ollut Hirvareille vaikea vastustaja menneillä kausilla. Tällä kertaa Hirvarit olivat ottavana osapuolena ainoastaan ensimmäisessä erässä, mutta hallitsi peliä kaksi seuraavaa erää ja näin kairasi 2-4 voiton vanhasta taisteluparistaan.

Toinen peli eteni lähes samalla kaavalla: Ensin annettiin vastustajalle hieman siimaa ja loppupeli pidettiin narut omissa käsissä. Sbt Tornio kaatui lopulta 8-2.

Näin puntit on tasattu tämän kauden ostalta ja seuraavassa turnauksessa lähdetään haastamaan lohkon yläpäästä löytyvää Sast.. öm Sinimyrskyä niin ikään Nallisportissa muutaman viikon päästä. Toisena vastustaja on Total, josta Hirvarit saivat esimakua harkkapelin muodossa pari viikkoa takaperin.

Avausturnaus

Jusa

26.09.2016 11:41


Ensipuraisu 3. divaripeleistä jätti Hirvareille karvaan maun. Molemmat pelit olivat vaikeita ja repsahtivat ansaitusti isolukemaisiksi vastustajien hyväksi. Jyystäjät karkasivat viimeisesssä erässä lopulta 6-1 voittoon. Toisessa pelissä SSRA teki maaleja tasaiseen tahtii ja loppulukemiksi kirjattiin nöyryyttävät 3-10 lukemat.

Positiivista turnauksessa oli Hirvareiden kakkoskentän pirteä esitys, joka koostui junnuista ja yhdestä vanhasta parrasta. Tehoja ei vielä tullut, mutta eiköhän tämä asia korjaannu kauden edetessä. Hirvarit tekivät turnauksessa kuitenkin muutaman maalin enemmän, mitä suomen maajoukkue World Cupissa. Liian vähä kuitenkin verrattuna päästettyihin maaleihin.

Tästä saatiin hyvä evästä treeneihin ja palaammekin seuraavaan turnaukseen sisuuntuneempina ja iskukykyisempinä.

Ottelut ja tilastot on päivitetty.

Kolmosdivarikausi käyntiin!

Jusa

23.09.2016 22:49


Hirvareiden historian 10. sarjakausi liiton sarjassa starttaa vajaan vuorokauden kuluttua Kempelehallilla. Ilmassa on suuren juhlan tuntua, kun joukkue odottaa vesi kielellä tulevan kauden toivottavasti kovatasoisia kamppailuja.

Vaikka muutamat avainpelaajat loistavat poissaolollaan tänä viikonloppuna, huomisiin peleihin Jyystäjiä ja SSRA:a vastaan Hirvarit saavat laajan rinkinsa ansiosta kolme kentällistä pelureita. Aiemmin mainituista juniorivahvistuksista ensimmäisen turnauksen myötä sarvet päähänsä saavat Eetu Leskelä, Lauri Pihlaja, Aleksi Savela, Ossi Savela ja Antti Vuollo. Kaikki ovat hienoja miehiä kaikin puolin ja niin edelleen, mutta näistä hepuista lisää jatkossa ehkäpä pelaajahaastattelujen muodossa.

Lisäksi Hirvareiden puolustusriveihin saatiin taitoa ja juonikkuutta, kun tryout-kauden viime hetkillä Elias Peltokangas kirjoitti 10 vuoden paperit Hirvisyöppöjen kanssa. Hienoa sitoutumista Eliakselta! Ja tässä sopimuksessa ei mistään pikkurahoista puhuttu. Itse asiassa, sopimuksessa ei puhuttu rahoista ollenkaan. Siinä mielessä hienoa suorittamista myös pj-Pekalta!

Huomisista vastustajista SSRA on ainakin nimenä tuttu Hirvareille viime kaudelta. Maaliero taisi kauden päätteeksi kallistua ankkojen puoleen, joten Hirvareilla on nyt takaisinmaksun aika. Jyystäjät taas on uusi tuttavuus, mutta ihan kivalta vaikuttaa nimen perusteella tämäkin porukka.

Lunta tupaan

Jusa

12.09.2016 10:11


Kauden startin häämöttäessä Hirvari-toimiston tavoitti useampi jobinposti.

KeLy-harkkapelin alkutuhinoissa polvensa vääntäneen Tuomas Juntin kausi on pilalla lääkärin takia, joka kielsi pelaamisen katkenneellä eturistisiteellä. Hirvarit ovat toimittaneet valituksen päätöksestä, mutta odotettavaa on, ettei Tuomasta nähdä kuluvalla kaudella kokoonpanossa. Paranemisia Tuomakselle toivottaa koko Hirvarit-kööri!

Toinen järkyttävä uutinen on, että puoli vuosikymmentä jatkunut loistava yhteistyö läheisen liikennekoulu-sponsorimme kanssa on katkennut katkerasti. Hyvin edenneiden jatkosopimusneuvottelun viimemetreillä ajauduttiin näkemyseroon sponsorointisummasta. Hirvarihallituksen tavoite oli noin 20 000 € summa bannerista kotisivuilla, mutta se oli liian kaukana 0 €:sta, jota liikennekoulu tarjosi. Täten pitkään kotisivuilla kiiltänyt mainos on nyt surumielin kuopattu historian syviin pohjamutiin.

Tämä tilanne nostatti myös valmentaja Pelkosen tunteet pintaan:
"Oliko meillä semmonenki sponsori? En oo kuullukaan. Onko ne edes tienneet, mihin ovat rahansa pistäneet? En olis kyllä minäkään teille mitään maksanu."

Tästä on silti mentävä eteenpäin joukkueena ja luotettava siihen, että tulevaisuus on valoisampi. Vielä pari viikkoa kauden starttiin, joten ehkä meidän täytyykin keskittyä treenaamiseen sponsorineuvottelujen sijaan, kun se ei selvästi ole meidän vahvinta alaa.

Harkkapeli

Jusa

03.09.2016 19:49


Hirvisyöpöt pitivät kauden ensimmäiset 5vs5 pelireenit viime keskiviikkona KeLyn isännöimänä Värtössä. KeLy otti komennon pelin alussa upottamalla kolme ensimmäistä laukaustaan ja pelin marssijärjestys oli täten selvä.

Hirvareiden porukka koostui tälläkin kertaa lähes puoleksi Limingan junioripalloilijoista, kun hirvien omat harvat rivit harvenivat entisestään kun pelaajat sairastuvat mitä harvinaisimpiin kulkutauteihin ottelun kynnyksellä. Vahvistukset osoittautuivat tarpeellisiksi, sillä omat pelaajat eivät tuossa pelissä saaneet palloa kertaakaan maalin kehikoiden paremmalle puolen.

Ottelu päättyi lopulta 8-2 (vai 8-3?) KeLylle. Hirvareiden viisikkopeli tarvitsee siis treeniä. LNM junnujen avustuksella treenien miesvahvuus voidaankin saada jatkossa sille tolalle, että treenaamisen laatua saadaan parannettua entisestään.

Ehkäpä kauden alkaessakin näemme muutamia junnuista valikoituja hirvenvasoja kirmaamassa pitkin pelikenttiä keltanuttu niskassaan.

Kausi lähestyy

Jusa

29.08.2016 12:43


Elokuu on lopuillaan ja niin on Hirvareiden ensimmäinen lajitreenikuukausikin. Kauden starttiin on noin kuukausi ja joukkueen lopullinen rakenne alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Treenejä pyöritellään tällä hetkellä pienellä ja laadukkaalla porukalla Limingassa ja viime kaudesta poiketen Kaakkurin koululla.

Vanhoista ja hyväksi todetuista pelaajista kolmosdivarikaudelle jatkavat ainakin seuraavat pelaaja:

- Janne Aarnio (MV)
- Valtteri Härkönen (SA-int)
- Lasse Koskela
- Henri Koukkari
- Tuomo Lukkari
- Eetu Matkaselkä
- Tuomas Peltola
- Antti Pieti
- Juho-Pekka Pöyhtäri
- Pekka Rintala
- Jaakko Tornberg

Myös kultasormikyborgipolvivalmentaja Pelkosen kanssa on käyty jatkosopimusneuvotteluita tulevaa kautta silmällä pitäen.

Try-out -kuukauden tuloksena Hirvisyöpöt ovat onnistuneet paikkaamaan pelaajamenetyksiään onnistuneesti. Kirstuvastaava Kössi ei ole säästellyt setelisalkun saranoita, kun puheenjohtaja Pekka on allekirjoittanut rahakkaita pelaajasopimuksia tukka hulmuten. Ensi kaudelle Hirvari-paidan pukee päälleen ainakin seuraavat uudet nimet:

- Tuomas Juntti
- Joonas Liljamo
- Lauri Louhimaa
- Joni Lumijärvi (MV)
- Veikko Rantakokko

Ensi kauden kolmosen joukkueet

Jusa

28.06.2016 14:15


Liitto on julkaissut III div. joukkueet ensi kaudelle. Suurin osa on tuttuja joukkueita, mutta mukaan mahtuu myös Hirvareille tuntemattomia porukoita:

AC Keitto
AV
Dynamo
Hirvarit
Jyystäjät
Lämärit
SBT Tornio
Sinimyrsky
SSRA
Total

Rakennusprojekti

Jusa

07.06.2016 09:54


Kesä on vasta aluillaan, mutta hirvileirissä on katseita suunnattu jo seuraavaan kauteen. Joukkueen miehistö tulee muuttumaan ensi kaudelle väistämättä, koska lähes puolet viime kauden porukasta siirtänee fokuksensa Hirvareiden ulkopuolelle ensi kaudeksi. Nyt on siis käynnissä nousijajoukkue Hirvareiden rakentaminen seuraavalle hikiselle kaudelle kolmosessa.

Try-outille pyrkivät voivat ottaa yhteyttä joukkueeseen esimerkiksi sähköpostin välityksellä (joukkue@hirvarit.net).

Kesän aikana kalastelluista vonkaleista ja jatkavista entisistä muikuista tiedoitetaan kesän jälkeen elokuussa, kun lopullinen joukkue lyödään kasaan.

Hirvarit 3. divariin!

Jusa

21.03.2016 00:06


Hirvisöpöt päättivät kauden 2015-2016 riemukkaisiin tunnelmiin Nallisportissa. Pitkän turnauspäivän päätteeksi käteen jäi puhdas karsintalohkon voitto ja paikka Pohjois-Suomen 3. divisioonassa kaudelle 2016-2017. Lohkon toiseksi sijoittunut Suomussalmen Palloseura säilytti niinikään paikkansa 3.divarissa. Alemmalla sarjatasolla jatkavat MuPa ja tämä uusi tuttavuus Sinimyrsky, joista jälkimmäinen koostui hyvin miellyttävän olosista nuorista miehistä.

Aiemmin Nallisportin kenttä kokoineen, muovimattoineen ja kaikuineen on tuottanut Hirvareille paljon pettymyksiä. Peli ei ole tuolla kentällä koskaan sujunut normaaliin tapaan, mutta tällä kertaa oikealainen valmistautuminen valmentaja Pelkosen opein tuotti toivotunlaisen tuloksen ja Hirvisyöpöt ylsivät historiansa parhaimpaan Nallisport-suoritukseen.

Ensimmäinen peli oli nihkeää taistelua, kun MuPa johti peliä parhaimmillaan 2-0. Hirvarit kuitenkin hallitsivat pallollista peliä ja punnersivat omaan pelisysteemiinsä luottaen itsensä ensin tasoihin Ollin kahdella identtisellä maalilla ja lopulta ohi Santun tarkalla kaukolaukauksella. Numeroita vielä kaunisteltiin, kun Tomi tuikkasi pallon yläpeltiin hieman sekavasta lähivaparista. 2-4 voitto oli hyvä startti päivälle.

Toisella pelissä vastaan asettui huomattavasti fyysisempi ja kovatempoisempi SuPS. Tämäkin peli oli tiukkaa playoff-tyylistä kamppailua, jossa vetoja peitettiin ja kaveria raastettiin puolin ja toisin. Pelin voittomaali syntyikin erikoisesti alivoimalla, kun Jaakko Tornberg karkasi vastustajan ylivoimaviisikolta ja vippasin pallon hölmistyneen maalivahdin olan yli. Armottoman kiimaisella puolustusvimmalla tästäkin pelistä saatiin kahmittua tärkeät pisteet kotiin 2-3 lukemin.

Viimeiseen peliin kerettiin kerätä voimia parisen tuntia ja taas mentiin. Ottelun panoksena oli ei enempää tai vähempään kuin nousu tai nelosessa pysyminen. Henkien taisto eteni tasa tahtiin, enkä kyllä oikeastaan hirveästi muista, mitä tässä pelissä tapahtui. Ainakim kaveri roikkui meissä kiinni ja teki kaikenlaista kommervenkkiä pysyäkseen mukana, mutta tämäpä ei riittänyt. Hirvarit karkasivat ottelun edetessä jo 4-1 johtoon, jonka jälkeen vastustaja kaunisteli vielä ylivoimalla loppulukemiksi 4-2.

Kaikenkaikkiaan hieno päivä ja turnaus. Nyt on kirjoitettu taas yksi kappale lisää Hirvisyöppöjen historiaa. Tämä iso, karvainen ja vauhko nisäkäs palaa 3. divisioonaan neljän vuoden tauon jälkeen vahvempana kuin koskaan.

Nyt on aika keräillä taistelun tuoksinnassa irronneita raajoja, ynnäillä kauden mittaan späleiksi menneita mailoja, tavata perhettä ja lapsia jotka tuli hylättyä syksyllä valmentajan niin vaatiessa sekä nauttia keväästä ja kesästä niinkuin hirvi vain osaa.

Karsintoihin!

Jusa

10.03.2016 23:48


Viimeinen turnaus saatiin päätökseen joku aika sitten. Hirvarit äytyivät Sievissä rimaa hipovaan suoritukseen, kun vaadittavat sarjapisteet kahmittiin pienimmän mahdollisen marginaalin turvin.

Kahdella sarjapisteella Hirvarit sijoittuivat lopulta kakkosiksi ja jatkavat kevättään reilun viikon päästä Nallisportissa, jossa neljä joukkuetta (Hirvarit, Sinimyrsky, MuPa & SuPS) taistelee paikasta auringossa.

Koosteet viimeisen turnauksen peleistä on saatavilla Ottelut-osiossa. Toivottavasti saadaan myös tilastot sinne jossain vaiheessa ;)

Kempeleen turnaus

Eetu

19.02.2016 18:06


Huomenna Kempeeleessä pelataan seuraava turnaus ja Hirvareita vastaan asettuvat Pyhännän Palloseura ja Ruukin Into. Sarjatilanteen ollessa äärimmäisen tiukka ovat molemmat pelit ja niissä jaettavat pisteet erittäin tärkeitä nousupaikkaa tavoiteltaessa. Nyt painetaan täysillä loppuun asti! Tervetuloa kannustamaan!

Hirvarit - PyPS 15:00
RuuIn - Hirvarit 19:00

Ps. mahdollisuuksien mukaan pelejä pystyy seuraamaan myös livenä periscopen kautta.

Neljä pistettä!

Jusa

01.02.2016 08:07


Hirvarit väänsivät voitokkaasti lauantaina Limingassa kotiturnauksessaan, kun pisteet vietiin niin sarjakärki SSRA:lta kuin PyPS:lta. Ensimmäinen peli ratkesi Hirvareiden kurinalaiseen ja ennen kaikkea voitonnälkäiseen pelityyliin. Toinen peli oli odotetun nihkeä, mutta tarvittavat maalit saatiin survottua peliajan puitteissa vastustajan verkkoon, vaikka vastustajan maalivahti pitikin Pyhäntäläisiä mukana pelissä hyvän tovin.

Hirvarit kapusivat nyt sarjakakkosiksi ennen kutkuttavan jännittävää neljää viimeistä peliä. Sarjan neljän kärki on nyt kahden pisteen sisällä, joten teoriassa tässä voi vielä sarjakärkikin vaihtua.

Koosteet Hirvareiden otteluista ovat saatavilla Ottelut-osiossa.

Vastuuturnaukseen

Jusa

30.01.2016 09:08


Näillä näppäimillä tärähtää käyntiin kauden kolmanneksi viimeinen turnaus, jossa on kovat panokset usealla joukkueella.

Ensimmäinen klo 10 alkava kamppailu Hirvarit - SSRA on seurattavissa seuraavassa LIVEnä osoitteessa:

http://youtu.be/pnl5dWDFJPw

Tervetuloa Limingan liikuntahalli nauttimaan salibandyssä ja kahvion tarjoiluista!

Kotiturnaus

Eetu

29.01.2016 23:55


Huomenna Hirvarit isännöi Limingan Liikuntahallilla kevätpuoliskon ensimmäistä turnausta, jossa on mukana kaikki joukkueet. Vuosi on jo aloitettu aikaisemmin, kuin Hirvarit nappasi pari viikkoa sitten Sievin tynkäturnauksesta erittäinen tärkeät, mutta sitäkin makeammat 4-7 voitot sekä KeKistä, että OFBC:stä.
Vääntö on edelleen tiukkaa ja sarjan viisi tällä hetkellä parasta joukkuetta ovat kaikki viiden pisteen sisällä toisistaan.

Turnaus alkaa aamulla kärkikamppailulla, kun Hirvarit kohtaa Rankat Ankat aamukymmeneltä. Sarjakärki tulee tarjoamaan varmasti kovan vastuksen, mutta kaikista pisteistä taistellaan viimeiseen vihellykseen asti.

Otteluohjelma:

10:00 Hirvarit - SSRA
11:00 OFBC - SS Kanuuna
12:00 SSRA - AV
13:00 OFBC - Papas
14:00 SieSi - SS Kanuuna
15:00 AV - Papas
16:00 KeKi - PyPS
17:00 RuuIn - SieSi
18:00 Hirvarit - PyPS
19:00 RuuIn - KeKi

Tervetuloa katsomaan huippupelejä hallille. Kahvio palvelee koko turnauksen ajan.
Mikäli vältymme teknisiltä ongelmilta tavoitteena on saada myös omat pelit striimattua suoraan nettiin. Tästä lisää huomenna.

Koosteita

Jusa

19.01.2016 15:19


Puuttuvat koostevideot on nyt lisätty ottelut-osioon. Kertokaa jos joku on kahteen kertaan tai väärässä kohtaa niin korjataan.

Kevätkauteen

Jusa

13.01.2016 15:02


Hirvarit on voimissaan, vaikka nämä sivut antavat muuta ymmärtää. Kauden puoliväli on saavutettu ja ylitetty. Syyskauden tulokset eivät tuottaneet täyttä tyydytystä joten kevätkauteen lähdetään entistä kovemmalla höyryllä.

Syyskauden kaksi viimeistä turnausta (ne, joiden ajalta kotisivutkin ovat viettäneet hiljaiseloa) menivät mollivoittoisesti, eikä kahdeksasta tarjolla olleesta sarjapisteestä jäänyt käteen kuin kolme hikistä pinnaa.

Tästä ei taas kerran ole suunta kuin ylöspäin ja se homma päästääkin aloittamaan pikimmiten lauantaina Sievissä. Ensimmäisessä revanssihenkisessä taistossa KeKi pääsee ottamaan mittaa Hirvareista. Toisessa pelissä vastaan astelee OFBC ja kyllähän se tämäkin on revanssi. Yllättäen nämä kevätkauden pelit on revansseja kaikki. Paitsi jos edellinen peli on päättyny tasuriin. Tai voihan niitä sillonki ajatella revansseiksi.

Sairastelua on jonkin verran ilmoilla, mutta niin on varmaan muillakin, joten tasaiset väännöt on luvassa puolin ja toisin ja niinpoispäin. Eli ei muutako etteenpäin!

Kempeleen turnaus

Jusa

08.11.2015 00:33


Kauan odotettu turnauspäivä koitti isäinpäivän aattona Kempelehallilla sateensumuisessa kelissä. Tunnelma joukkueessa oli hyvä alusta pitäen. Eikä yhtään ihme, sillä tänään oli luvassa todellinen tasomittari kun toisessa pelissä vastaan oli astelemassa KeKi joka oli vienyt aiemmat kauden kamppailunsa suurilukuisesti ilmeisesti ilman suurempia ongelmia.

Täysi keskittyminen kuitenkin ladattiin ensimmäisenä ensimmäiseen peliin, jossa Hirvarit kohtasivat ensimmäistä kertaa historiassaan OFBC:n. Korjatkaa jos olen väärässä. OFBC oli taitava joukkue, mutta Hirvarit pystyivät rutiinipelillään ja raivokkaalla Hirvarivyöryllään viemään tämän kamppailun nimiinsä 4-9. Maalissa Jimi Wegelius pelasi Hirvariuransa ensimmäisen ottelun ja torjuikin hyvin. Tärkeät pisteet ja hyvällä ilmeellä vedetty peli, etenkin kun kaikilla varmasti leijui alitajunnassa päivän toinen peli, jossa pitäisi pystyä tekemään sataprosenttinen suoritus.

Pelien välissä oli vain tunnin tauko, joten jo puoli tuntia ensimmisen taistelun raukeamisen jälkeen jylhä hirvilauma nähtiin jolkottelemassa pimeitä ja märkiä Kempeleen pyöräteitä Sarkkirannan kupeessa. Ensimmäisessä ottelussa koettiin myös menetys, kun alkulämmittelyissä puikkojen makuun päässyt Hemppa sai sen verran makean puujalan ettei pystynyt KeKi peliin peliasua pukemaan. Paikalle hälytettiin Alatalon Jaakko täydentämään Pahkala-kenttää.

Hirvarit saivat otteluun erinomaisen alun, kun prässi toimi ja vastahyökkäykset purivat. Ensimmäinen erä 3-0 Hirvisyöpöille. Toiseen erään alku oli Hirvareita myös sähäkkä, nimittäin Hirvarit iskivät heti erän alkajaisiksi maalin, vain 6 sekuntia alkuvihellyksen jälkeen. Tämän jälkeen KeKi ryhdistäytyi ja pisti jalkoja liikkeelle. Kavennusmaalien syntymistä avusti Hirvareiden jäähysuma, kun kaksi miestä istui jäähypenkillä. KeKi onnistui ohittamaan maagisesti pelanneen Jyrki Haatajan ylivoimalla kerran ja tasaviisikoin toisen kerran. Hirvarit lisäsivät johtoaan 5-2:een erän loppupuolella, kun Valtteri "tanssiva-härkä" Härkönen neppaili pallon helpon näköisesti reppuun.

Viimeinen erä meni tasaisissa merkeissä ja loppukiristä huolimatta Hirvarit veivät pisteet tästä kamppailusta luvuin 6-4. Peli oli tunnerikas ja melko rikkonainen. Mailaa lyötiin puolin ja toisin ja tuomareilla olikin haastava iltapuhde tämän pelin tuomitsemisessa. Paljon jäi huomaamatta, mutta toivottavasti niitä jäi huomaamatta molempiin suuntiin.

Kiitokset runsaslukuiselle yleisölle ja KeKille tästä mukavasta pelistä. Kohtaamisiin!

Koosteet päivän peleistä löytyvät Ottelut-osiosta.

Videotallenteita

Jusa

26.10.2015 12:02


Maalikoosteet alkukauden neljästä koitoksesta ovat saapuneet kaikkien saataville. Käykäähän nauttimassa komeiden maalien karkeloa ja kustujen tilanteiden tuskaa HD-laadulla Ottelut -osiossa.

Oscari parhaasta leikkauksesta ja erikoistehosteista kuuluu jälleen kerran Esalle!

Sievin iltaturnaus

Jusa

24.10.2015 22:52


Hirvisyöpöt lähtivät Sievin turnaukseen tappio edellisestä turnauksesta niskassaan. Tavoitteena oli saada aikaiseksi hyvätempoiset pelit ja etenkin toisen pelin haaste pyrittiin ottamaan tälläkertaa tosissaan. Hirvarit onnistuivat tavoitteessaan ja pelit saatiin pidettyä Hirvareiden hallinnassa eikä toiseen peliin lähdössä ollut tällä kertaa moitteen sijaa.

Ensimmäisen pelin lämmittelyt hoidettiin kauniissa säässä hiukan kostealla mutta todella pitävällä nurmikentällä. Peli oli koskettavan kaunista, kuten yleensä, eikä paraatisuorituksilta vältytty. Otetaan yhdeksi esimerkiksi Lassen puolenkentän volley, joka upposi yläriman kautta maalin perukoille maalivahdin ollessa tilanteessa hyvin mukana, mutta laukauksen maailmaluokkainen laatu oli tänään hänelle liikaa. No siinäpä ne hienot suoritukset sitten olivatkin.

Itse pelistä en muista hirveästi mitään. Kolmoskenttä pyöritti peliä jatkuvasti vastustajan päässä, kuitenkaan palkintoa siitä saamatta. Kakkoskenttä taisi iskeä tehot ja ykkönen tuhlaili paikkansa, kun Jämsän ruuti odotti vielä kuivumistaan. Peli oli kuitenkin täysin Hirvisiöppöjen hyppysissä, eikä vastustaja päässyt haastamaan hyvällä asenteella liikkeellä ollutta pohjalaista hirvilaumaa. Ottelu päättyi 7-2 ja nyt alettiinkin keskittymään jälkimmäiseen, aina niin haastavaa peliä varten.

Ensin hoidettiin kunnollinen hallikuolema istumalla paikallaan reilu tunti samassa pisteessä Kanuunan peliä seuraten ja tiiviisti analysoiden. Noin puoli tuntia ennen pelin alkua lähdettiin ottamaan hyvät lämmöt toista peliä varten: poskipusuviesti, jonopujottelu ja traktorijahti toimivat tällä kertaa hyvinä herättäjinä. Jämsän suunpieliltä alkoi tässä vaiheessa kuulua kummallista hymäilyä -- jotain oli tiedossa.

Toinen peli saatiin hyvin käyntiin ja Hirvarit painoivat peliä vastustajan päätyyn. Tilaa ei annettu ja vastustaja oli paikoin erittäin mehevässä lirissä. Hirvarit paukuttivat ensimmäisessä erässä viisi maalia, joista kolmesta vastasi Joona Jämsä vahvoine pohkeineen ja heleine pakaroineen.

Toinen erä oli rauhallisempaa, johon vaikutti myös vastustajan ottama viiden minuutin rangaistus. Rikkomuksen kohteena oli romuluinen Konsta Hartikka, joka oli tänään niin kovassa vauhdissa, että vastustajan joutuivat ottamaan perinteisen persetaklauksen käyttöönsä useampaan otteeseen. Tiettävästi mies on vielä niin tolkuissaan kun tämä mies voi olla. Joona ei malttanut tässäkään erässä olla tekemättä maalia.

Erän valopilkku oli Lassen saavuttama rajapyykki, jonka aiemmin on ylittänyt vain yksi Hirvisyöppö. Nimittäin 100. tehopiste. Tilanne meni kutakuinkin näin: Lasse haki volttilähdöllä pallon oman maalin takaa, parilla harkitulla vartaloharhautuksella kärkikarvaajat ulos tilanteesta, spurtti keskialueen yli, nopea rytminvaihdos, vastustajan puikot ja viuhuva yläkierteinen rannari puolustajan jaloista noin viidestätoista metristä (jälleen) yliriman alle. Vastustajat kävivät jonossa kättelemässä ja onnittelemassa Lassea, ja sanoivat että hän on hienoin mies mitä tietävät olevan olemassa missään.

Viimeisessä erässä Hirvarit jatkoivat harvinaista maali-iloitteluaan ja taululle taottiin lopulta lukemat 12-4. Kokonaisuudessaa hieno vierasturnaus koko joukkueelta. Tästä on hyvä jatkaa koviempia haasteita kohti. Seuraavan kerran Joona päästetään irti parin viikon päästä Kempeleessä.

Uutistoimittajat hukassa

Eetu

16.10.2015 18:17


Ensimmäinen turnaus pelattiin kolmisen viikkoa sitten ja saldona turnauksesta tuli voitto ja tappio. Ruukin Into kaatui numeroin 5-9, mutta Papasta vastaan tuli kirvelevä 3-4 tappio.
Ensimmäisestä turnauksesta luulisi olevan muutakin kerrottavaa, mutta joukkueen viralliset uutistoimittajat ovat kadonneet kuin pieru Saharaan. Arvauksia on heitelty suuntaan jos toiseen. Onko heille tarjottu parempaa pestiä, jostain muualta? Onko kenties virkavalta saanut heidät kiinni kesken hämärähommien?
Näin tilastomiehenä voinen silti heittää muutaman sanasen. Vaatimaton ahertaja Janne Aarnio sai 100. ottelunsa täyteen Hirvaripaidassa. Onnittelut Jannelle!
Hirvivasoista pistetilinsä aukaisivat hienosti ensimmäisessä turnaukseen Olli Lukkari (3+2), Herman Jämsä (3+1), Valtteri Härkönen (0+3), Petri Härmä (0+1). Vahvaa näyttöä pojilta heti ensimmäisestä pelistä lähtien.

Viikon päästä onkin toisen turnauksen aika, jolloin Hirvarit matkaavat Sieviin ja vastaan astuu kotijoukkueen Sievin Sisun lisäksi SS Kanuuna. Odotettavissa on tiukkaa vääntöä.

Pian se alkaa

Eetu

06.10.2015 11:41


Huomenna päästään ensimmäistä kertaa tositoimiin, kun Hirvarit avaavat sarjakauden Ruukin Intoa vastaan Nallisportissa kello 10. Päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa, jotta päästään testaamaan joukkueen taso ja saamme laskea vapaaksi tuoreet vasat, jotka saavat nyt ensi kertaa pukea Hirvari-paidan päälle.

Valitettavasti viimeistely reeneissä pyörähti pari nilkkaa ja tuli yksi sivu(silmä)osumakin, joten viime hetken kokoonpanomuutoksiakin on jouduttu tekemään, mutta onneksi rosteri on sen verran leviä tällä kaudella, että matkaan saadaan täydet kolme kenttää.

Toisessa pelissä vastaan astuu Papas kello 12.

Tervetuloa kannustamaan Hirvarit voittoon!

Pelaajahaastattelussa #7: Santtu Rehu

Juho

23.09.2015 08:32


Hirvilauma suuntaa katseensa kohti syksyn ja talven koitoksia: pimeitä syysiltoja, paukkuvia pakkasia ja voitokkaita salibandypelejä. Osan haasteista tuo metsämiesten kiihokkaat katseet. Tähän vuoden aikaan hirviä himoitaan hirveästi. Yksi selitys tähän on se, että laumamme on saanut nuoria vahvistuksia joukkoomme. Konkreettisimmin tämä näkyy fanipohjan sukupuolirakenteen vääristymänä ja täytenä katsomoina niin koti- kuin vierasturnauksissakin. Otetaanpa tarkempaan tarkasteluun yksi näistä silmää satuttavista urhoista Rehu, Santtu Rehu.

Terve Santtu! Hienoa , että kerkesit kiireiltäsi saapumaan tänne ravintola Hugoon. Voit tilata vapaasti mitä haluat, hirvarit tarjoaa!

S= Santtu H= haastattelija

S: Kiitos kiitos! Täytyy myöntää, että hirvarit ovat erittäin ystävällistä ja vieraanvaraista porukkaa!
H: Kiitos kiitos, näinhän se on. Vieraanvaraisuus on veressämme. Tässä ruokailun ja juominkien yhteydessä olisi tarkoitus syväluodata sielunmaisemaasi. Voitaisiinkin aloittaa helpolla kysymyksellä.Kuvaileppa itsesäsi viidellä adjektiivilla?
S: Hullu,sosiaalinen, mukava, urheilullinen ja sohvaperuna.
H: Vaikutat mukavalle, mutta vähän pelottavalle, hulluista kun ei koskaan voi olla varma! No entäpä kuka on sinun suosikkiurheilija ja miksi?
S: Zlatan Ibrahimoviz ehdottomasti! Hänen ylimielisyytensä menee jo taiteenpuolelle, oikein hieno ihminen!
H: Säntäät kentällä niin sähäkästi, miten on aamun laita? Mikä on ensimmäinen ajatuksesi kun aamulla heräät?
S: Yks asia on vain mielessä, vielä 5 minuuttia! Torkkua..

H: Seuraavasta vastauksesta on varmasti kiinnostunut niin naisfanimme kuin myös vastustajatkin. Eli mikäpä on nuoren miehen elämäntilanne? Pyöriikö jaloissasi naisia vai vastustajia?
S: Oikein mainio! Ainut negatiivinen asia on vapaa-aikaa vievät rakennushommat mihin oon lupautunut. Muuten elämäni on täydellistä!
H: On pakko sanoa suoraan vaikka vastakkaista sukupuolta edustatkin, että oletpas niin hyvännäköinen, todella kaunis ja vielä urheilullinenkin! Wow! Mitkäpä ovat vinkkisi samaa tavoitteleville?
S: Ota rennosti äläkä turhaa panikoi!

H: Vaikutat erittäin rennolle jäbälle!
Vastaappaas seuraavaan kysymykseen: Kenet ottaisit kotiisi ja miksi?
a) Syyrialaisen pakolaisen?
b) Eronneen Itä-Ukranalaisen painijan?
c) Eksyneen ruotsalaisen cheerleaderin?
S: Tämä on ehkä helpoin tähän mennessä. Sydämessäni on ollut aina tilaa eksyneille! Vastaukseni on siis cheerleader ja syy , että hän on eksyksissä!
H: Noin auttavaisesta miehestä on hyvä ottaa mallia kenen vain. Voisitkohan mahollisesti auttaa muitakin kertomalla mitkä ovat ne kolme piirrettä itsessäsi, jotka toivoisit kaikilta muiltakin löytyvän?
S: Sosiaalisuus, avoimuus ja se, että laita aina ensin toisen tarpeet edelle!

H: Kuva vain vahvistuu siitä, että kyseessä on mitä hienoin mies – oikea uroshirvi! Eipä tuohon ole mitään lisättävää, olet asian ytimessä! Eteenpäin on kuitenkin mentävä, vaikka tästä hetkestä ei mihinkään kiire olekkaan. No mennäänpä siis salibandymaailmaan. Sinuun on ladattu valtavasti odotuksia tulevaa kautta kohtaan, miten kestät nämä paineet? Millä keinoilla lievität stressiä?
S: Ottamalla rennosti ja nauttimalla!

H: Asenteesi on tosi lunki, se siivittää sinut vielä pitkälle. On hienoa, että stressiä voi purkaa muutenkin kuin esim. tupakalla! Terve mies ja punaiset keuhkot, loistava lähtäkohta uuteen kauteen! Haastattelu lähestyy pikkuhiljaa loppuaan. Toisiks viimeisenä kysymyksenä pääset kertomaan lukijoille, missä sinä olet tämän porukan paras?
S: Kengännumeroni on vaatimaton 54. Sama kuin Ian Phelpsilla. Tämä antaa etulyönti asemaa tietyissä tilanteissa. Voinkin siis käsi sydämellä todeta, että olen tämän porukan paras kenkäpeitoissa!
H: Viimeistä viedään! Kerrohan missä salibandylajin hienous piilee?
S: Lajin helppoudessa!

H: Kiitoksia kovasti haastattelusta, toivottavasti ruoka ja juomat maistui! Tähän loppuun voit lähettää vielä terveiset joukkuekavereillesi ja fanijoukoillesi!
S: Haastattelijalle haluan sanoa, että suuret kiitokset sapuskoista ja juomista. Hirvarit 4ever! Oli erittäin maukasta ja maittavaa! Joukkueelle lähetän seuraavat terveiset: Rakkaat joukkuetoverit, niin myötä kuin vastoinkäymisissä Rehu, Santtu Rehu antaa kaikkensa teidän puolestanne! Ja suurelle fanijoukolle haluan antaa erittäin lämpimät kiitokset ja toivon, että tulevaisuudessa rakennushommat helpottavat jolloin minulla on enemmän aikaa viettää teiän kanssanne!

User: Pass:

Hirvisyöpöt

joukkue(at)hirvarit.net